Sarnavka, Gotovac, Zlatar Violić i Sonyaki na izvedbi predstave “Seven” nosili bedževe “Glasaj protiv!”

IMG-20131123-00135

Ove subote (23. studenoga) bivša premijerka Jadranka Kosor, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić , šefica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, teatrologinja Mani Gotovac, glumica Ksenija Pajić i novinar Aleksandar Stanković su se, s nigerijski azilant Prince Waleom Soniyikijem, okušali u malo drugačijim ulogama. Naime, glumili su u predstavi “Sedam”, koja je izvedena u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Riječ je o drami koja već šest godina putuje po svijetu i čije su tekstove napisale nagrađivane američke novinarke, spisateljice i dramaturginje, a bazirani su na intervjuima sa stvarnim ženama žrtvama nasilja.

Za vrijeme izvedbe izvođačice Andrea Zlatar Violić, Sanja Sarnavka, Mani Gotovac i izvođač Prince Wale Soniyiki nosili su bedž “Glasaj protiv!”.

Prema riječima autorice predstave, cilj im je bio osnažiti žene kao buduće liderice i zato je zamišljeno da u njemu sudjeluju političarke i istaknute javne osobe, kako bi se širila svijest o borbi protiv nasilja nad ženama i za ravnopravnost spolova. Drago nam je da su izvođačice i izvođači prepoznali da je poruka “Glasaj protiv!” upravo dio ove borbe.

Podržite nas doniranjem.

Naš twitter kanal

top